Home

Comunitatea românească

În R. Belarus nu există o comunitate româneasca compactă. În această ţară locuiesc aproximativ 30 cetăţeni români, dintre care majoritatea în Minsk, cu care Misiunea menţine o legătură constantă.

Ambasada noastră are o comunicare bună cu conaţionalii români, aceştia fiind invitaţi la diverse acţiuni, ca de exemplu la festivităţile de marcare a Zilei Naţionale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Republica Belarus să îşi înregistreze, în mod voluntar, prezenţa în zonă, la misiunea diplomatică, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677 din 21 noiembrie 2001.

Date fiind natura şi scopul înregistrării, NU se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării.

Atunci când ne aflăm în străinătate, fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de faptul că oriunde în lume există riscuri de securitate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm, în mod individual, măsurile de precauţie necesare pentru putea avea o şedere cât mai plăcută şi lipsită de griji.

Ambasada României la Minsk acorda asistenţă membrilor comunităţii româneşti şi cetăţenilor români din Republica Belarus şi menţine permanent contactul cu aceştia.

 

Accesul cetăţenilor români pe piaţa locală a forţei de muncă

Este reglementat potrivit dreptului intern.

În prim plan

Recepţia de Ziua Naţionala a României

06.12.2019

La 28 noiembrie 2019, în incinta Hotelului Renaissance din Minsk, a avut loc recepţia pentru marcarea Zilei Naţionale a României. Manifestarea a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale României şi Republicii Belarus de către studenţii corului…

Vioara lui Enescu la Minsk

22.11.2019

Ambasada României în Republica Belarus, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” şi Radio România, a organizat, la 18 noiembrie 2019, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat din Minsk, un concert-eveniment, care i-a avut ca protagoniști…

Alegeri pentru Președintele României – 2019

21.08.2019

VOTUL ÎN STRĂINĂTATE INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetățenii români cu drept de vot aflați în străinătate au la dispoziție 3…