Home

Comunitatea românească

În R. Belarus nu există o comunitate româneasca compactă. În această ţară locuiesc aproximativ 30 cetăţeni români, dintre care majoritatea în Minsk, cu care Misiunea menţine o legătură constantă.

Ambasada noastră are o comunicare bună cu conaţionalii români, aceştia fiind invitaţi la diverse acţiuni, ca de exemplu la festivităţile de marcare a Zilei Naţionale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Republica Belarus să îşi înregistreze, în mod voluntar, prezenţa în zonă, la misiunea diplomatică, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677 din 21 noiembrie 2001.

Date fiind natura şi scopul înregistrării, NU se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării.

Atunci când ne aflăm în străinătate, fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de faptul că oriunde în lume există riscuri de securitate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm, în mod individual, măsurile de precauţie necesare pentru putea avea o şedere cât mai plăcută şi lipsită de griji.

Ambasada României la Minsk acorda asistenţă membrilor comunităţii româneşti şi cetăţenilor români din Republica Belarus şi menţine permanent contactul cu aceştia.

 

Accesul cetăţenilor români pe piaţa locală a forţei de muncă

Este reglementat potrivit dreptului intern.

În prim plan

Alegeri pentru Președintele României – 2019

21.08.2019

VOTUL ÎN STRĂINĂTATE INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetățenii români cu drept de vot aflați în străinătate au la dispoziție 3…

Secţie Consulară închisă temporar

04.07.2019

ATENŢIE! Vă informăm că Secţia Consulară va fi închisă în perioada 16 iulie – 20 august 2019. Pentru urgenţe, vă rugăm să contactaţi Secţiile Consulare ale Ambasadei României la Moscova (adresă: 119590, Moscova, Mosfilmovskaia uliţa…

Ziua României sărbatorită la Jocurile Europene de la MINSK

26.06.2019

La 22 iunie 2019, în cea de-a doua zi a Jocurilor Europene de la MINSK 2019, a fost marcată Ziua României în perimetrul Fan Zone din Capitala belarusă. A fost o zi veselă, în care la Minsk s-a cântat şi s-a dansat româneşte. Alături de Mihai…