Home

Comunitatea românească

În R. Belarus nu există o comunitate româneasca compactă. În această ţară locuiesc aproximativ 30 cetăţeni români, dintre care majoritatea în Minsk, cu care Misiunea menţine o legătură constantă.

Ambasada noastră are o comunicare bună cu conaţionalii români, aceştia fiind invitaţi la diverse acţiuni, ca de exemplu la festivităţile de marcare a Zilei Naţionale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Republica Belarus să îşi înregistreze, în mod voluntar, prezenţa în zonă, la misiunea diplomatică, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677 din 21 noiembrie 2001.

Date fiind natura şi scopul înregistrării, NU se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării.

Atunci când ne aflăm în străinătate, fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de faptul că oriunde în lume există riscuri de securitate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm, în mod individual, măsurile de precauţie necesare pentru putea avea o şedere cât mai plăcută şi lipsită de griji.

Ambasada României la Minsk acorda asistenţă membrilor comunităţii româneşti şi cetăţenilor români din Republica Belarus şi menţine permanent contactul cu aceştia.

 

Accesul cetăţenilor români pe piaţa locală a forţei de muncă

Este reglementat potrivit dreptului intern.

Vernisajul expoziţiei fotografice „România: 100 de fotografii pentru Centenarul Marii Uniri” la Gomel

18.03.2019

La 15 martie 2019, în sălile de expoziţie ale Galeriei de Arte „Gavriil Vaşcenko” din oraşul Gomel, a avut loc vernisajul expoziţiei fotografice itinerante „România: 100 de fotografii pentru Centenarul Marii Uniri”. Evenimentul a făcut…

Întrevederea ambasadorului României cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Belarus

06.03.2019

La 4 martie 2019, ambasadorul român Viorel Moşanu a avut o întrevedere cu ministrul adjunct al afacerilor externe Oleg Kravcenko. Cu acest prilej, părţile au abordat starea actuală şi perspectivele relaţiilor UE-Belarus, inclusiv din perspectiva…

Lecturi românești de Mărțisor

04.03.2019

La 1 martie 2019, elevii clasei a IV-a de la Şcoala nr. 29 din or. Minsk au ales să citească, în cadrul „Orei de lectură”, povestiri din culegerea „Recreația Mare”, semnată de scriitorul român Mircea Sântimbreanu. Sub îndrumarea…